Thermografie inspectie

We specialiseren ons in een aantal thermografie inspecties. Zo kunnen wij warmteverliezen en slechte isolatie opsporen aan gebouwen, maar dat doen we ook aan koelinstallaties en stoominstallaties. U kunt bij ons ook terecht voor warmtebeeld inspectie aan uw schakelkasten of patchkasten en uw zonnepanelen. Als laatste zijn we ook sterk in het thermografisch controleren op de juiste werking van condenspotten.

Thermografie inspectie warmteverliezen gebouw

Thermografie gebouw

Het goed isoleren van uw gebouw kan een hoop geld schelen. Maar hoe kom je er nou achter dat er warmteverliezen zijn? Het antwoord is eenvoudig! Thermografie inspectie. Met de warmtebeeldcamera zijn verliezen heel goed in kaart te brengen. Een paar flinke “lekkages” in isolatie kosten al gauw duizenden Euro’s per jaar. Hoe groter het temperatuurverschil, hoe meer energie u verbruikt. Naast warmtelekkages van binnen naar buiten kunt u natuurlijk ook last hebben van koudelekkages van buiten naar binnen. In beide gevallen is met behulp van thermografie het verlies goed in beeld te brengen. Aan de hand van het aantal gevonden punten wordt voor u een duidelijke rapportage opgesteld en met dit handige overzicht kunt u dan meteen aan de slag om de lekkagepunten in uw gebouw te verhelpen.

In de meeste gevallen is de energiebesparing zo interessant dat de terugverdientijd op de investering minder dan een jaar is! Zo’n voordeel laat u toch ook niet liggen?

Hieronder ziet u nog een paar voorbeelden van hoe een thermografisch beeld van een ruimte er uit ziet.

Thermografie gebouw
Thermografie gebouw
Thermografie gebouw

Thermografie schakelkasten en patchkasten

Schakelkasten en patchkasten

Thermografie inspectie aan uw schakelkasten of patchkasten is zowel een indirecte kostenbesparing als een belangrijk veiligheidsaspect. Als bedrijf bent u verantwoordelijk volgens de NEN-3140 om veilig werkende elektrotechnische installaties te garanderen voor uw medewerkers. Door uw schakelkasten minimaal 1 keer per jaar thermografisch te controleren kunnen gebreken voortijdig gesignaleerd worden en voorkomt u falen van de installaties, of zelfs brand.

Het goed blijven functioneren van uw machines of netwerken is cruciaal voor uw bedrijfsvoering. Het uitvoeren van thermografische inspecties is daarom een onmisbaar onderdeel van uw meerjaren onderhoudsplan.

Onze inspecteurs voeren de warmtebeeldinspecties uit volgens de Nederlandse richtlijn NPR 8040-1.

Schakelkasten en patchkasten
Schakelkasten en patchkasten
Schakelkasten en patchkasten

Thermografische inspectie aan koelinstallaties

Thermografie koelinstallaties

Thermografie inspectie aan uw koelinstallaties is geen verplichting, maar helpt u wel bij het vinden van koudeverliezen. Dit kan zijn dat er een lekkage is, of juist een slecht geïsoleerd stuk leidingwerk. Met behulp van warmtebeelden kunnen ook eenvoudig koudeverliezen opgespoord worden aan koelcellen of vriescellen.

Op het moment dat er ergens koude “lekt” uit uw installatie zal de koudeopwekker, meestal een compressor, harder moeten werken terwijl u er niet meer rendement van heeft. Deze verliezen in de vorm van energie kosten geld, maar ook de levensduur van uw installatie wordt onnodig korter. Kortom, het zorgen dat uw koelinstallaties in goede staat zijn en goed geïsoleerd zijn levert een jaarlijks terugkomede besparing op die flink op kan lopen.

Thermografie koelinstallaties
Koelinstallaties 2
Koelinstallaties 3

Thermografie inspectie aan stoominstallaties en condenspot controle

Stoominstallaties en condenspotcontrole 1

Thermografie is een onmisbaar hulpmiddel voor het evalueren van de prestaties van uw stoominstallaties of warmwaterapparaten en condenspot controle. Op de afbeeldingen ziet u diverse voorbeelden van ongeïsoleerd leidingwerk en deze stralen erg veel warmte uit. Al deze energie gaat verloren en wordt omgezet in verwarming van de ruimte. In veel gevallen is dit zowel onnodig als ongewenst. Door een heldere rapportage met duidelijke beelden kunnen we snel en eenvoudig inzichtelijk maken waar uw warmteverliezen zitten en een berekening voor u maken wat voor kosten dat met zich mee brengt. In ons netwerk hebben we specialisten die zich voornamelijk bezig houden met rendementsverbetering door middel van isolatie. Indien gewenst kunnen we deze een vervolgafspraak met u laten maken zodat u een concreet actieplan heeft wat er gebeuren kan en wat het kost.

Een ander cruciaal onderdeel voor de goede werking van uw stoominstallatie is de condenspot. Een openstaande condenspot laat stoom door, terwijl een condenspot die dicht blijft de werking van de installatie negatief beïnvloed. Door regelmatig een thermografische condenspot controle uit te laten voeren bent u verzekerd van een goede en efficiënte werking van uw stoominstallatie.

Stoominstallaties en condenspotcontrole 2
Stoominstallaties en condenspotcontrole 3
Stoominstallaties en condenspotcontrole 4

Thermografische inspectie zonnepanelen

Zonnepanelen 1

Uw zonnepark zorgt voor een fikse kostenbesparing voor uw bedrijf. Om te zorgen dat uw zonnepanelen in tiptop conditie blijven is het belangrijk om regelmatig de werking te controleren. Met behulp van de warmtebeeldcamera kunnen we voortijdige gebreken signaleren en voorkomen dat u ongepland af moet schakelen om storing te verhelpen. Als we zogenoemde hotspots vinden duidt dit op een beginnend probleem en kan dit in de meeste gevallen nog verholpen worden voordat het vervolgschade oplevert.

Naast het uitvoeren van periodieke inspecties met behulp van thermografie aan uw zonnepanelen kunnen we ook een evaluatie uitvoeren of al uw panelen voldoende zon krijgen en daarmee ook voldoende opbrengst leveren. Panelen die evenveel zonlicht krijgen zullen allemaal bij benadering hetzelfde warmtebeeld laten zien. Door ons te betrekken bij de oplevering kunnen we voor u analyseren of de plaatsing van de panelen juist gebeurd is en of de zonnepanelen het rendement opleveren waar u op rekent.

Thermografie Zonnepanelen 2
Thermografie Zonnepanelen 3
Thermografie Zonnepanelen 4

Leidingen opsporen met behulp van de warmtebeeldcamera

Leidingen opsporen met de warmtebeeldcamera 1

Moet u wat monteren op de vloer en heeft u vloerverwarming of wilt u een inbreuk maken op een leiding, maar weet u niet hoe deze loopt. In veel gevallen kunnen we u helpen door een inspectie te doen met de warmtebeeldcamera. Zo bepalen we de precieze plaats waar u veilig kunt boren of breken.

In veel gevallen is het ook mogelijk om via deze weg een lekkage op te sporen aan vloerverwarmingsnetwerken. Doordat er warm water lekt uit de leiding creëert dit op die plaats een ander warmtebeeld. Onze specialisten analyseren wat ze zien en helpen u snel met het vinden van het probleem.

Leidingen opsporen met de warmtebeeldcamera 2
Leidingen opsporen met de warmtebeeldcamera 3
Leidingen opsporen met de warmtebeeldcamera 4

Benieuwd wat we voor u kunnen doen?

Zoals u ziet zijn er veel mogelijkheden om inspecties uit te voeren met behulp van thermografie. Heeft u het idee dat er bij u in het bedrijf de noodzaak is voor thermografische inspectie of heeft u al concreet behoefte aan een thermografische inspectie van uw gebouw, koelinstallaties, stoominstallaties, schakelkasten, patchkasten, zonnepanelen of condenspot controle? Vul dan geheel vrijblijvend ons contactformulier in. Een van onze medewerkers neemt dan zo snel mogelijk contact met u op om de mogelijkheden door te spreken. Heeft u behoefte aan een bepaald type inspectie, maar deze niet gezien in de lijst? Neem dan evengoed contact met ons op. Als u we u zelf niet verder kunnen helpen, kunnen we vast iemand uit ons netwerk adviseren die dat wel kan. Als u geen gebruik wilt maken van het contactformulier kunt u ons ook een mail sturen.

Terug naar de homepage.