Persluchtlekkage meting

Persluchtlekkage is een vaak onopgemerkte kostenpost. Toch is dit een belangrijk item om kosten en energie te besparen. Persluchtlekkage wordt veroorzaakt door slechte afdichtingen, beschadigde rubbers of versleten koppelingen en deze lekkages kunnen u duizenden euro’s per jaar kosten.

Persluchtlekkage
Bron van de afbeelding.

Ultrasoon persluchtlekkage opsporen

Als alle machines uit staan is het in de meeste gevallen makkelijk om de lekkages op te sporen en te verhelpen. In industriële omgevingen is het meestal niet mogelijk om het proces stil te leggen. Om toch effectief lekkages op te sporen maken we gebruik van een ultrasoon meetapparaat. De frequentie van de persluchtlekkage is zo hoog dat deze opgepikt kan worden terwijl de machines draaien. De lage frequenties die de machines afgeven worden niet opgepikt door de meter, waardoor het mogelijk is om zelfs in erg lawaaierige omgevingen lekkages op te sporen.

Contact

Heeft u persluchtlekkage en wilt u deze graag op laten sporen en/of laten verhelpen? Neem dan contact met ons op! U kunt dit doen via ons contactformulier of stuur ons een mailtje.

Terug naar de homepage.