FTE optimalisatie

Personeel is veelal een van de grootste kostenposten van een organisatie. Goed personeel levert natuurlijk geld op maar het feit blijft dat een groot gedeelte van de kosten op de winst en verliesrekening toe te kennen zijn aan FTE. Het is daarom belangrijk om regelmatig te analyseren of u een FTE optimalisatie kunt gebruiken. Dit kan op- of afschalen betekenen, maar ook bekijken of de juiste personen wel op de juiste plek zitten en of voldoende gebruik gemaakt wordt van het talent binnen uw organisatie.

Wij bij de fabrieksdokters helpen u graag bij het optimaal inzetten van uw personeel. Door te kijken naar de huidige staat en de gewenste staat kunnen wij de kloof bepalen. Als we dat eenmaal inzichtelijk hebben kunnen we kijken wat er nodig is. In sommige gevallen kunt u misschien automatiseren waardoor u in de toekomst kunt groeien zonder personeel aan te trekken. Het kan ook zijn dat u te weinig personeel heeft waardoor de werkdruk te hoog is en prestaties verminderen. FTE is de engelse afkorting voor FullTime Employee, wat voltijd medewerker betekend. Het optimaliseren van uw personeelsbestand beperkt zich natuurlijk niet alleen tot FTE, maar ook tot deeltijdmedewerkers (PTE)

Daarnaast kijken we graag naar verborgen talent. Vaardigheden van medewerkers die niet ingezet worden kunt u beschouwen als een verliespost voor uw organisatie. Misschien kunt u medewerkers intern door laten groeien zodat u geen nieuwe managers aan hoeft te nemen. In samenwerking met ons partnerbedrijf 365Habits is het ook mogelijk om maatwerk leiderschapstrainingen aan te bieden aan uw (jong) talent. Zo kunt u uw talent langdurig aan uw organisatie binden en stimuleert u een positieve cultuur. Hoge medewerker tevredenheid leidt in de meeste gevallen tot lager ziekteverzuim en hogere productiviteit.

FTE optimaliseren binnen bedrijven

FTE Reorganiseren

Reorganisatie geeft voor veel mensen een vieze smaak in de mond, maar wij kijken graag naar de letterlijke term; het opnieuw organiseren. In de meeste gevallen hoeft dit niet te betekenen dat er mensen ontslagen hoeven worden. Door uw FTE slim,efficiënt en duurzaam in te zetten kunnen we ook verborgen capaciteit vrij maken. Hierdoor kunt u groeien zonder dat u extra mensen aan hoeft te trekken. In een krappe arbeidsmarkt is een FTE optimalisatie een handig hulpmiddel om als bedrijf fit en gezond te blijven.

Benieuwd wat we voor uw bedrijf kunnen doen? Vul het contactformulier in of stuur ons een mailtje.

Terug naar de homepage.