Pakketselectie

Software pakketselectie kan erg lastig zijn. Vaak heeft de verkopende partij een getrainde verkoper die een hele mooie demonstratie geeft. Maar hoe weet u nu zeker of u het meest geschikte pakket gekozen heeft? Ziet u door de bomen het bos niet meer of weet u niet waar u moet beginnen? We ontzorgen u graag!

Software pakketselectie

Stakeholderanalyse

De eerste stap is het vaststellen wie allemaal de belanghebbenden zijn. Meestal heeft u zelf al een goed beeld van wie dat zijn, maar we kijken graag even mee zodat niemand vergeten wordt. Zodra alle belanghebbenden (Stakeholders) in kaart zijn gebracht kunnen we door met de volgende analyse binnen de pakketselectie.

Programma van eisen

Samen met de stakeholderanalyse is dit de belangrijkste stap in de pakketselectie. In deze fase stellen we vast wat het programma zeker moet kunnen, wat fijn is als het zou kunnen en wat het programma zeker niet moet doen. Ook stellen we de randvoorwaarden op waarin het systeem moet functioneren. Door onze jarenlange kennis en ervaring gecombineerd op het gebied van pakketselectie, in combinatie met kennis van veel verschillende software kunnen we zorgen dat er een goed programma van eisen ligt.

Pakketselectie: longlist en shortlist

In deze fase van de pakketselectie schrijven we bedrijven aan. We sturen het programma van eisen op en vragen de bedrijven om te reageren. In deze reactie willen we weten of en in welke mate ze kunnen voldoen aan het programma van eisen. Niet voor elke toepassing is even veel software beschikbaar, maar voor een goede pakketselectie proberen we minstens 10 bedrijven te vinden die kunnen voldoen aan de eisen. Dit noemen we onze longlist. Uit deze selectie kiezen we de bedrijven die het beste aansluiten bij het programma van eisen. In de meeste gevallen zijn dit 2 of 3 bedrijven. Dit is dan de shortlist. Met deze shortlist gaan we verder naar de volgende fase.

Pakketselectie: Demo en proeftuin

De bedrijven uit de shortlist komen een demonstratie geven van de software. In deze demonstratie worden alle punten uit het programma van eisen gedemonstreerd en is er bijvoorbeeld de gelegenheid om in diepte vragen te stellen over functies. In de meeste gevallen blijven er na deze demonstratie 1 of 2 bedrijven over die een goede fit hebben met uw wensen. Met deze bedrijven wordt daarna een proeftuin ingericht. De proeftuin is een mogelijkheid waarbij u als klant in het systeem kunt werken in een demo omgeving. Zo kunt u dus zelf door het programma heen klikken en kijken of u tegen vragen of problemen aan loopt. Deze proefperiode varieert van een paar dagen tot een paar weken. Na de proefperiode wordt een definitieve keuze gemaakt voor een softwarepakket.

Voor elke software!

We hebben geen voorkeur voor een richting. Dat wil zeggen dat we elk type software voor u kunnen zoeken en onderzoeken. Of het nu gaat om een ERP systeem zoals SAP of Exact online, een onderhoudsbeheersysteem zoals Maximo of Ultimo of bijvoorbeeld een WMS zoals Oracle. Met onze pakketselectie onderzoeken we uw vraagstuk objectief en onafhankelijk en zoeken voor u de juiste match!

Nieuwsgierig geworden wat we voor u kunnen betekenen? Vul ons contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op! U kunt ons ook mailen

Terug naar de homepage.