Redundantie toepassen in uw bedrijfsproces

Heeft u veel (geplande) stilstanden in uw proces? Is uw productiedruk zo hoog dat u eigenlijk niet stil kunt voor goed onderhoud? Overweeg dan eens om kritieke installaties dubbel uit te voeren. Door redundantie toe te passen kunt u het een installatiedeel onderhouden terwijl u toch door kunt draaien met uw primaire proces. Dit geeft zowel rust als felxibiliteit

redundantie toepassen in een proces

Redundantie in combinatie met automatisering

Redundantie toepassen binnen uw proces is natuurlijk al een enorme stap vooruit. U kunt ervoor kiezen om handmatig om te schakelen op bepaalde tijden, maar door middel van slimme automatisering kunt u dit ook volledig automatisch doen. Sensoren en een stuk software zorgen er dan voor dat de installatie omschakelt op het moment dat er een storing is, of als de installatie aan zijn draaiuren is. Zo heeft u er helemaal geen omkijken naar en bent u altijd verzekerd van een installatie met een hoge bedrijfszekerheid. Voor dit soort automatiseringsprojecten werken wij samen met GRIB Systems. GRIB is al meer dan 15 jaar onze betrouwbare partner en hebben veel kennis van automatisering in combinatie met redundantie toepassen binnen de procesindustrie.

Hoe gaat het in zijn werk?

Als eerste stellen we vast wat de kritieke installatiedelen zijn. Dit doen we door middel van de Faillure Mode and Effect Analysis (FMEA). Deze analyse bekijkt per installatie deel kans x effect van verstoring, vermeerderd met de omgekeerde variabele: kans dat het voortijdig gesignaleerd kan worden. Door deze waarden in een rekenmatrix te stoppen komen de meest belangrijke kandidaten voor redundantie naar voren.

Een tweede aspect wat bekeken wordt is natuurlijk ruimte. Om redundantie toe te passen is wel ruimte nodig in, op of naast het proces. Zodra de installaties in kaart zijn kijken we of er wel mogelijkheden zijn om het uit te voeren.

Het derde aspect wat we uitzoeken voor u is een Return on Invest (ROI) berekening. Het redundant uitvoeren van uw proces brengt natuurlijk kosten met zich mee, maar als het goed is ook een flinke besparing. Gemiddeld zien wij een terugverdientijd van minder dan drie jaar als een investering die meteen gedaan wordt. Soms is de besparing zo groot dat het minder dan een jaar is. Soms is er niet direct een besparing maar is het toch strategisch om het uit te voeren. Wat uw bedrijf ook als parameter gebruikt, we voeren het in en berekenen de kosten en baten voor u.

U kunt kiezen om het hierbij te laten en zelf met het plan aan de gang te gaan. Als alternatief kunnen we ook het complete redundantie project voor u verzorgen. Door inmiddels meer dan 25 jaar ervaring binnen de procesindustrie kennen we de meeste maakbedrijven en leveranciers wel en kunnen toezien op de uitvoering. Zo heeft u als klant één aanspreekpunt.

Ik wil meer weten!

Heeft u een redundantie vraagstuk voor ons? Herkent u de problematiek en wilt u een consult? Bent u halverwege zo’n project gestrand? Schroom niet en neem contact met ons op. We helpen u graag verder! U kunt ons contactformulier invullen of ons een e-mail sturen. De juiste consultant neemt zo snel mogelijk contact met u op.

Terug naar de homepage.